Praca za granicą?
Przed, po i w trakcie budowy, projekty, ekipy, technologie, materiały.
Praca za granicą?
Post autor: senson32 »
Hej, od dłuższego czasu szukam pracy, ale wszystko co znajduję, to albo za najniższą, albo na śmieciówkach. Zastanawiam się nad wyjazdem za granicę, ale trochę się boję. Może ktoś był, pracował i coś doradzi? Gdzie najlepiej szukać, żeby nie wpaść na oszustów?
Re: Praca za granicą?
Post autor: petrygo »
Mam podobnie, też się rozglądam za czymś lepszym. Niestety w kraju ciężko o sensowną robotę bez znajomości albo doświadczenia. Myślałem o Holandii, bo dużo znajomych tam jeździ, ale sam jeszcze się nie zdecydowałem.
Post autor: Gość »
U mnie w rodzinie kilku wyjechało do Niemiec i są zadowoleni, ale ogarniali wszystko sami. Trochę stresu, ale teraz sobie radzą. Ja też szukam czegoś pewnego, ale trochę się boję agencji – nie wiadomo na kogo się trafi.
Post autor: merynos3 »
Słyszałem różne historie – i dobre, i złe – jeśli chodzi o pracę za granicą. Jak już coś wybierasz, to najlepiej sprawdzić opinie i nie jechać "w ciemno". Ja kiedyś trafiłem na agencję-krzak i się nie powtórzy.
Post autor: bujani »
Ja wyjechałam z Mondi do pracy w Niemczech i jestem bardzo zadowolona. Wszystko było ogarnięte – umowa, zakwaterowanie, kasa na czas. Nie trzeba znać języka, a oni pomagają we wszystkim. Dla mnie to było super rozwiązanie, bo pierwszy raz jechałam i bałam się sama coś załatwiać. Polecam, bo to uczciwa firma i mają dobre oferty
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budowa domu
- ↳ Fotowoltaika
- ↳ Rekuperacja, wentylacja
- ↳ Klimatyzacja
- ↳ Instalacje wodno-kanalizacyjne
- ↳ Ogrzewanie
- ↳ Elektronika dla domu
- ↳ Wokół domu - ogrórd
- ↳ Wnętrza
- ↳ Dla dzieci