Dbanie o pompe ciepła
Najlepsze pomysły na urządzenie pięknego ogrodu i terenu wokół Twojego domu.
Dbanie o pompe ciepła
Post autor: naruciak »
Jak często trzeba serwisować pompę ciepła Aiwa, aby była efektywna?Niedawno zakupiliśmy i nie wiem czy raz na rok czy dłużej? Chętnie posłucham waszych rad w tym temacie bo pompa to dość drogie urządzenie i nie chciałbym go zniszczyć
Re: Dbanie o pompe ciepła
Post autor: Gość »
Mnie się wydaje, że przy pompach ciepła Aiwa, jak i przy innych, warto trzymać się zaleceń producenta. Zazwyczaj zaleca się robić przeglądy raz w roku. Regularna konserwacja pompy ciepła Aiwa nie tylko zapewnia jej efektywną pracę, ale też pomaga unikać nieoczekiwanych awarii i utrzymuje urządzenie w dobrym stanie na dłużej. Jak dla mnie, to klucz do oszczędności w dłuższej perspektywie, bo zapobiega się większym wydatkom związanym z awariami.
Post autor: Gość »
zalóż sobie że każdy sprzęt najlepiej serwisować raz w roku - czy to piec, pompa, kliamtyzacja czy cokolwiek innego co wymaga takich przeglądów. Wtedy sie nie zaskoczysz a i tez nie pozwolisz sprzetowi zarosnąć i się zepsuć.
- Ippar
Dobrze ocieplony czyli ile? My nie wróżki. Jaka wentylacja jakie okna? Wyniki ze stronki ciepło właściwe są miarodajne. Policz sobie to dostaniesz 100x dokładniejszy wynik niż my tu wywróżymy z fusów.
Polecam od siebie ewentualnie zajrzeć sobie na stronę:
https://www.saunierduval.pl
Tam też znajdziesz sporo odpowiednich wyliczeń.
Polecam od siebie ewentualnie zajrzeć sobie na stronę:
https://www.saunierduval.pl
Tam też znajdziesz sporo odpowiednich wyliczeń.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budowa domu
- ↳ Fotowoltaika
- ↳ Rekuperacja, wentylacja
- ↳ Klimatyzacja
- ↳ Instalacje wodno-kanalizacyjne
- ↳ Ogrzewanie
- ↳ Elektronika dla domu
- ↳ Wokół domu - ogrórd
- ↳ Wnętrza
- ↳ Dla dzieci