Dbanie o pompe ciepła

Najlepsze pomysły na urządzenie pięknego ogrodu i terenu wokół Twojego domu.
naruciak

Dbanie o pompe ciepła

Post autor: naruciak »

Jak często trzeba serwisować pompę ciepła Aiwa, aby była efektywna?Niedawno zakupiliśmy i nie wiem czy raz na rok czy dłużej? Chętnie posłucham waszych rad w tym temacie bo pompa to dość drogie urządzenie i nie chciałbym go zniszczyć
Gość

Re: Dbanie o pompe ciepła

Post autor: Gość »

Mnie się wydaje, że przy pompach ciepła Aiwa, jak i przy innych, warto trzymać się zaleceń producenta. Zazwyczaj zaleca się robić przeglądy raz w roku. Regularna konserwacja pompy ciepła Aiwa nie tylko zapewnia jej efektywną pracę, ale też pomaga unikać nieoczekiwanych awarii i utrzymuje urządzenie w dobrym stanie na dłużej. Jak dla mnie, to klucz do oszczędności w dłuższej perspektywie, bo zapobiega się większym wydatkom związanym z awariami.
Gość

Post autor: Gość »

zalóż sobie że każdy sprzęt najlepiej serwisować raz w roku - czy to piec, pompa, kliamtyzacja czy cokolwiek innego co wymaga takich przeglądów. Wtedy sie nie zaskoczysz a i tez nie pozwolisz sprzetowi zarosnąć i się zepsuć.
Awatar użytkownika
Ippar

Post autor: Ippar »

Dobrze ocieplony czyli ile? My nie wróżki. Jaka wentylacja jakie okna? Wyniki ze stronki ciepło właściwe są miarodajne. Policz sobie to dostaniesz 100x dokładniejszy wynik niż my tu wywróżymy z fusów.

Polecam od siebie ewentualnie zajrzeć sobie na stronę:

https://www.saunierduval.pl

Tam też znajdziesz sporo odpowiednich wyliczeń.
ODPOWIEDZ