Hejka,
mam kilka mebli "po babci", które pamiętają jeszcze czasy PRLu. Myślę, czy nie dałoby się jakoś sensownie, tanio i w miarę szybko (no i oczywiście samodzielnie, bo nie mam zamiaru nikomu za to płacić!) je odnowić? Wraca moda na meble z PRL, prawda? Są w dobrym stanie, z drewna a nie z jakiejś sklejki czy brrrr tektury! Co o tym myślicie? Warto się za to zabierać?
Odnawianie mebli
Kącik dla majsterkowiczów. Dzielimy się poradami z dziedziny remontów i urządzania przestrzeni. Szukasz najłatwiejszych w utrzymaniu płytek do łazienki? Chcesz naprawić pralkę? Pomożemy.
- Malina
Re: Odnawianie mebli
Specjalnie poświęciłam kilka minut na szukanie w internecie poradnika, na temat jak odnowić stare meble. I trafiłam na fajny artykuł o odnawianiu mebli z PRLu, czyli idealnie pasujący do tego, co potrzebujesz! Zobacz sam: https://wnetrza-ze-smakiem.pl/renowacja ... asow-prl-u
No to teraz nie pozostaje Ci nic innego, niż się zabrać za odnawianie starych mebli Jak zrobisz to dobrze, to efekt będzie na pewno WOW!
No to teraz nie pozostaje Ci nic innego, niż się zabrać za odnawianie starych mebli Jak zrobisz to dobrze, to efekt będzie na pewno WOW!
Re: Odnawianie mebli
Post autor: Kamiśa »
Takie meble są super, teraz coraz częściej spotyka się aranżacje z meblami z PRL. Sama się zastanawiam nad renowacją mebli po babci. Żal ich wyrzucić bo jednak mam do nich sentyment, ale są w średnim stanie i nie bardzo nadają się do użycia. W podesłanym przez Ciebie artykule jest opisanych sporo metod renowacji, nawet nie sądziłam, że np. można odnowić lakier. Muszę w wolnej chwili zabrać się za odnawianie , nie wydaje się to bardzo trudne.
Wróć do „Majsterkowanie i remonty”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budowa domu
- ↳ Fotowoltaika
- ↳ Rekuperacja, wentylacja
- ↳ Klimatyzacja
- ↳ Instalacje wodno-kanalizacyjne
- ↳ Ogrzewanie
- ↳ Elektronika dla domu
- ↳ Wokół domu - ogrórd
- ↳ Wnętrza