Jakie ściany w salonie?
Remontujemy, urządzamy i dekorujemy. Porcja inspiracji dla każdego pasjonata architektury wnętrz.
- Ela012
Jakie ściany w salonie?
Chciałabym poradzić się Was odnośnie wyrobu koloru farby na ściany w salonie. Czy postawić na klasyczną, uniwersalną biel czy może zaszaleć nieco z kolorami? Jakie macie kolory ścian u siebie w domach? Czy do kolorowych ścian łatwo jest później dopasować dodatki i meble?
- milena
Re: Jakie ściany w salonie?
Super to musi wyglądać. Ja bym się nie bała kolorów we wnętrzach. Teraz wybór mebli jest ogromny i zawsze coś sobie dopasujesz. Zresztą teraz bardzo modne są kontrasty we wnętrzach. Spotkałam sporo aranżacji, gdzie tego typu fotele https://promykmeble.pl/c/meble-tapicerowane/fotele/ kontrastują z kolorem kanapy czy ścian.
- elfik12
Ja u znajomych widziałam jak sobie jedną ze ścian wyłożyli kamieniem naturalnym, rewelacja. Też fajnie kolorem dopasowali do całości wystroju. Firma Marmur-Dulemba im wszystko zrobiła. Tak inaczej jest, oryginalnie. Tak myślę, że zamówię sobie u nich parapety. Moje już takie zniszczone, kolor zmieniły. A takie z granitu na przykład to na lata będą. Kamień to kamień.
- Andrzej1
To już wszystko zależy od Waszej koncepcji na dane miejsce. Jeśli macie już postawiony dom, to przecież zawsze możecie wstawić ścianę działową. W takich kwestiach warto zajrzeć do http://termalica.pl/oferta/sciany-wewnetrzne-dzialowe/ by mieć pewność, że będzie to bezpiecznym wyjściem.
- Farelka
Skoro już mowa o takich generalnych remontach i aranżacji w domu/mieszkaniu to myślę ,że warto czerpać inspiracje szczególnie z różnych sprawdzonych stron internetowych. Dla mnie niejednokrotnie inspiracją jest strona Archiweb https://archiweb.pl/aktualnosci/nowocze ... zacji-859/ ich artykuły wraz z przykładowymi pomysłami na wnętrza są bardzo praktyczne i na czasie. Warto zajrzeć tu z racji właśnie remontu salonu Powodzenia !
- DorotaRy
Moim zdaniem warto dobrać kolor pod meble Osobiście szukałam inspiracji przeglądając aranżacje na stronie sklepu meblowego Często bywa tak, że mamy już wymarzony komplet do sypialni czy salonu, ale nie do końca wiemy jak będzie wyglądał w naszym wnętrzu. Dobrze wtedy skorzystać z gotowych inspiracji
- mycha
Sprawdzaliście już różnorodne farby BECKERS DESIGNER COLOUR Rzeszów ? Propozycji jest wiele. Trzeba przede wszystkim stawiać na jakość. Farba musi być dobra i to nie tylko dlatego, żeby pokryła szybko daną powierzchnię, ale również po to, aby ładnie wyglądała przez długi czas. Poczytajcie sobie o różnych rozwiązaniach i przede wszystkim wybierzcie najlepszą.
- Krystek
Witaj. Wiele zależy od tego w jakich wnętrzach dobrze się czujesz. Jedni lubią energetyczne aranżacje, a inni wybierają bardziej stonowane propozycje. Ja zdecydowanie należę do tych drugich. Kolory mamy jasne, ale mat z jedną ścianą w cegle. Efekt rewelacyjny. Polecam wybrać farby akrylowe. My się zdecydowaliśmy na profesjonalną firmę ze stanów. Ich farby możesz dostać w sklepie https://www.sklep.majic.pl/143-farby-akrylowe. Zamówienia składa się w sklepie internetowych, więc transakcja jak najbardziej bezpieczna.Ela012 pisze: ↑23 gru 2018, 18:24 Chciałabym poradzić się Was odnośnie wyrobu koloru farby na ściany w salonie. Czy postawić na klasyczną, uniwersalną biel czy może zaszaleć nieco z kolorami? Jakie macie kolory ścian u siebie w domach? Czy do kolorowych ścian łatwo jest później dopasować dodatki i meble?
- reynolds.kattie
Post autor: reynolds.kattie »
Strasznie podobają mi się granatowe ściany w salonie i złote dodatki, co o tym myślicie?
- moks
ja uważam, że mamy teraz tak duży wybór różnych firm i rodzajów farby, że naprawdę można znaleźć coś dla siebie. Co prawda uważam też, że dobra i zwyczajnie po prostu bardzo funkcjonalna farba do ścian to farba zmywalna, którą łatwo możemy doprowadzić do porządku mam dwójkę małych dzieci i całe szczęście mogę zadbać o to, że jeśli coś zdarzy im się pobrudzić, czy pomalować kredką "niechcący" to jednak łatwo to doczyszczę.
- okuneva.breanna
Post autor: okuneva.breanna »
Bardzo podoba mi się beton architektoniczny.
- mayczak
- Kontakt:
Bardzo ważne jest to, byście byli świadomi możliwości, jakie dzisiaj daje zastosowanie nowych technologii. Korzystając z takiego betonu jak https://kosbud.com.pl/ będzie Wam o wiele prościej uzyskać pożądaną przez Was jakość oraz wygląd. To bardzo ważna kwestia, miejcie to na uwadze.
Post autor: majaśka »
A jakie masz meble i jaki lubisz styl? U siebie mam 3 ściany i sufit białe, na czwartej tapicerowane panele welurowe, uwielbiam ściany pikowane. Biel jest najlepsza dla kogoś takiego jak ja, kto lubi szaleć z meblami ;D a pikowana ściana jest pasteloworóżowa, ogólnie aranżacja shabby chic.
- paniola
Jakie ściany ? Spróbujcie zmienić swój sposób myślenia i postarajcie się o odrobinę nowoczesności. Jak to zrobić? W internecie znalazłam absolutną nowość moim zdaniem - to lamele ścienne https://frudizajn.pl/pl/c/Panele-scienne-3D-gipsowe/3 ,które idealnie nadają się właśnie w salonie. Oczywiście wszelkie inne elementy wyposażenia salonu muszą współgrać z z tak zaaranżowaną ścianą.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budowa domu
- ↳ Fotowoltaika
- ↳ Rekuperacja, wentylacja
- ↳ Klimatyzacja
- ↳ Instalacje wodno-kanalizacyjne
- ↳ Ogrzewanie
- ↳ Elektronika dla domu
- ↳ Wokół domu - ogrórd
- ↳ Wnętrza
- ↳ Dla dzieci