regulowanie napływu powietrza w domu

Remontujemy, urządzamy i dekorujemy. Porcja inspiracji dla każdego pasjonata architektury wnętrz.
Awatar użytkownika
Jeremiasz80

regulowanie napływu powietrza w domu

Post autor: Jeremiasz80 »

Cześć wam, szukam pomocy w rozwiązaniu problemu regulowania napływu powietrza w moim domu. Mieszkam w starym budynku, który ma problemy z wentylacją. Przez lata zbierał się kurz i wilgoć, a temperatura w pomieszczeniach jest nierówna.
Szukałem rozwiązania tego problemu i dowiedziałem się, że nawiewniki okienne mogą pomóc w regulowaniu napływu powietrza. Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat tego, jak mogę je zainstalować w moim domu i jakie są korzyści z ich używania.
Czy ktoś z Was miał do czynienia z nawiewnikami okien i mógłby mi pomóc? Jakie są Wasze doświadczenia z tym tematem? Czy możecie polecić mi jakieś produkty lub sklepy, w których mogę je kupić?
Dziękuję za poświęcony czas i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
cspso

Re: regulowanie napływu powietrza w domu

Post autor: cspso »

Jak dla mnie, największym rozwiązaniem będzie po prostu szukanie rozwiązań. Dlatego może warto jest to sprawdzić, jak poszczególne opcje wpływają na nasz wygląd? Ja na pewno będę sprawdzać urządzenia wentylacyjne , bo bez nich nie da się nic zrobić. Po prostu, wiem, że to jest dla mnie ogromna odpowiedzialność.
gośkaa

Post autor: gośkaa »

Co powiecie w ogóle na takie rozwiązanie jak rekuperacja ? Szczerze mówiąc sama nie tak dawno natrafiłam na tą ofertę i według mnie jest ona bardzo korzystna, do tego obsługa ma świetne podejście do klientów
Awatar użytkownika
foxi

Post autor: foxi »

Myślę ,że dzisiaj już każdy, kto buduje dom zdaje sobie sprawę z tego jak ważna w domu jest wentylacja. Od wielu już lat była to wentylacja tzw. grawitacyjna. Od kliku tez lat pojawiła się wentylacja mechaniczna - czyli rekuperacja. Bo trzeba wam wiedzieć ,że rekuperacja to także urządzenie wentylacyjne , które odpowiada za prawidłową wymianę powietrza w naszych domach.
Marian00

Post autor: Marian00 »

Ciekawym następcą konwencjonalnych nawiewników pełniących funkcję wentylacji okiennej jest VentoAir do okien Schuco z tworzywa sztucznego. VentoAir wykrywa nawet najdrobniejsze ruchy powietrza i automatycznie reguluje przepływ powietrza przez klapy regulacyjne. Zapobiega to powstawaniu przeciągów. My uzyskaliśmy pełne informacje na ten temat w firmie MarkBud z podwarszawskich Łomianek. To bardzo profesjonalni dostawcy, którzy rozwieją wszelkie wątpliwości i dobrze doradzą.
ODPOWIEDZ