Cześć wszystkim!
Utrzymanie basenu w ogrodzie może być naprawdę przyjemne i satysfakcjonujące. Koszty zależą od wielu czynników, takich jak wielkość basenu, jego konstrukcja, rodzaj filtracji i inne. Ogólnie rzecz biorąc, utrzymanie basenu w ogrodzie może kosztować od kilkuset do kilku tysięcy dolarów rocznie. Wszystko zależy od tego, jak dużo czasu i wysiłku chcesz poświęcić na utrzymanie basenu w czystości i jakiego rodzaju urządzenia chcesz zainstalować.
ile kosztuje utrzymanie basenu w ogrodzie
Najlepsze pomysły na urządzenie pięknego ogrodu i terenu wokół Twojego domu.
Re: ile kosztuje utrzymanie basenu w ogrodzie
Post autor: magdzik »
To prawda, koszty utrzymania basenu ogrodowego mogą być różne. Nasz basen (stelażowy) jest dość duży, w związku z czym w ubiegłym roku niemile zaskoczyły nas rachunki za zużycie wody. Postanowiliśmy więc przed bieżącym sezonem dokupić pompę filtrującą. Po przeczytaniu poradnika zamieszczonego na stronie https://basenyogrodowe.pl/blog/jakie-sa ... -b122.html zdecydowaliśmy się na ekonomiczne i ekologiczne urządzenie z filtrem piaskowym. Bardzo jesteśmy z niego zadowoleni. Woda pozostaje krystalicznie czysta przez długi czas, a więc wymieniamy ją znacznie rzadziej niż kiedyś, co za tym idzie oszczędzamy pieniądze.
Post autor: takko »
Zależy kto na jaki basen sie decyzje wiec ciezko tak jednoznacznie określić jedni zapłacą wiecej inni mniej. mnie utrzymanie basenu nie wyszło jakoś bardzo drogo
Post autor: cloeaa »
Weźcie jeszcze pod uwagę zadaszenie i odpowiednie nagrzanie tego basenu w okresie jesienno-zimowym. Także faktycznie taki basen może kosztować naprawdę sporo pieniędzy. Wychodzi na to, że bardziej opłaca się kupić karnet na najbliższy basen
Post autor: Bartosz »
Wszystko zależy od tego jaki kto basen ma, ile wody tam się mieści itp. ja basen z https://berndorf.pl mam ale jeszcze nie podliczalem ile mnie wyszło w tym roku jego utrzymanie.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budowa domu
- ↳ Fotowoltaika
- ↳ Rekuperacja, wentylacja
- ↳ Klimatyzacja
- ↳ Instalacje wodno-kanalizacyjne
- ↳ Ogrzewanie
- ↳ Elektronika dla domu
- ↳ Wokół domu - ogrórd
- ↳ Wnętrza
- ↳ Dla dzieci