Optymalna dieta dla psa
Najlepsze pomysły na urządzenie pięknego ogrodu i terenu wokół Twojego domu.
- agawosia33
Optymalna dieta dla psa
Post autor: agawosia33 »
No właśnie jak to jest z tą dietą dla psa ? Czy jest jakaś jedna uniwersalna, dobra dla każdego czy jednak trzeba ją dostosować indywidualnie do konkretnego zwierzaka ? Mamy w domy 2 letniego kundelka, adoptowanego ze schroniska i wszystko wskazuje na to, że dotychczasowa dorma żywienia ( karmy kupowane e dyskontach) nie bardzo mu służy. Jakie zmiany wprowadzić ?
- vizzka
Re: Optymalna dieta dla psa
wiesz co najlepiej zasięgnąć porady dobrego weterynarza, który na pewno coś doradzi. Poza tym nie od dziś wiadomo, że jakość tych karm z marketów jest delikatnie mówiąc nie za dobra ;/ czytałam gdzieś ostatnio, że dobra karma musi mieć minimum 50% mięsa a podobno istnieją też takie, które składają się tylko z mięsa. Trzeba poszukać info w sieci
- agawosia33
karmy złożone w 100% z mięsa ? ooo temat ciekawy a szczerze mówiąc pierwsze słyszę, że takie w ogóle istnieją. Byłam jakiś czas temu w sklepie zoologicznym i nie spotkałam się z takim rodzajem. Kojarzysz może nazwę albo firmę ? byłoby łatwiej szukać
- vizzka
w sklepach zoologicznych ich raczej nie znajdziesz, ja kupuje karmy marki Primex u naszego weta w gabinecie. Poczytaj sobie o diecie barfowej a w tych karmach barf original jest moim zdaniem najlepszy stosunek jakości do ceny
- agawosia33
dieta barofowa? A co to takiego ?Ty w ten sposob odzywiasz swoje psy ? Napiszesz coś wiecej ? wole miec inormacje z pierwszej reki niż szukać teraz gdzieś w necie niewiadomo czy rzetelnych informacji
- vizzka
to takie naśladowanie sposobu zywienia dzikich przodków naszych pupili a wiadomo, że wczesniej odżywiały się tylko surowym mięsem. I na tym to właśnie polega Zero chemii, dodatków tylko surowe mięso i tak, ja podaje te karmy od mniej wiecej roku i widze znaczna poprawe
- carmen
vizzka no to witaj w klubie moja sunia tez jest na tych karmach od kilku miesięcy. Niemoge powiedzieć złego słowa ani na temat tych karm ani samej diety, u nas widać tylko pozytywne skutki.
niedojrzałość
niedojrzałość
- agawosia33
dzięki dziewczyny za informacje a powiedzcie mi jeszcze jak te karmy są sprzedawane ? no bo tak na logike - jak jest to mieso surowe to przeciez szybko by sie popsuło...
- carmen
No szczególnie w taką pogodę jak jest teraz na pewno nie byłpby długo świeże ale spokojnie, te karmy są sprzedawane w formie zamrożonego granulatu w opakowaniach po 1 kg przed podaniem trzeba tylko rozmrozić potrzebną porcję i gotowe poza tym dodatkowym plusem jest też fakt, że mozna wybierać różne rodzaje mięsa np z kurczaka, dziczyzny czy królika.
- agawosia33
okej już wszystko wiem. Jestem w trakcie poszukiwań jakiegoś gabinetu w okolicy, gdzie moglbym kupić te karmy ( chociaż na spróbowanie). Jak się uda dam znać i bede informować jak tam nasze postępy i efekty
- Copel
Mi się wydaje, że weterynarz będzie tutaj najlepszą pomocą. Takie sprawy poświęca się specjalistom. Nie warto szukać pomocy na forach bo każdy doradzi Ci co innego.
Moc nie musi być nieograniczona, żeby być śmiertelnie niebezpieczną.
- carmen
agawosia mam nadzieje, ze coś udało się znaleźć. mam wrażenie, ze w coraz większej ilości gabinetów te karmy są dostępne wiec nie powinno być z tym większego problemu.
nie płaci za SEO - sprawdź w BIG
nie płaci za SEO - sprawdź w BIG
- agawosia33
Tak, tak udało się znaleźć taki gabinet gdzie sprzedają te karmy. Co prawda nie przy domu ale w okolicach mojej pracy ale spokojnie, będę robić po prostu większe zapasy i damy rade
- dannika
Zgadzam się, że najlepszym pomysłem będzie żeby to specjalista dobrał karmę dla waszego zwierzaka. Trudno coś radzić na forum, weterynarz zobaczy zwierzę i będzie mógł coś doradzić. Jakbyście szukali sprawdzonego weterynarza w Żorach to sprawdzi się http://wetfranciszek.pl/ Bardzo dobry gabinet. Mieszczą się na Dolnym Przedmieściu.
- bratek
Myślałam na temat odpowiedniego żywienia psa czy gotować czy karma sucha ? I znalazłam odpowiedź na moje pytanie https://www.zwierzakowo.pl/90-karma-dla-psa jest to sucha karma z wszystkim co psu jest potrzebne by zdrowo się rozwijać. Jest dostosowana do wieku psa i jego potrzeb. Każdy znajdzie to czego szuka i dla swojego pupila. A psiakom smakuje.
- Malvinka
Podobno barf bardzo dobrze się sprawdza, ja bym chciała wypróbować taką dietę u mojego psa. Jeżeli szukacie dobrych karm dla psów to zerknijcie sobie na https://zoona.pl W tym miejscu maja też bardzo duży wybór karm weterynaryjnych, idealnych dla psów, które maja różne problemy zdrowotne.
- freddy
Warto poradzić się weterynarza co do diety naszego pupila. Jeżeli mieszkacie w okolicach Puław i rozglądacie się za odpowiednim gabinetem weterynaryjnym, w którym wam pomogą to polecam wam zgłosić się do http://weterynarz.pulawy.pl/ Tam pracują doświadczeni specjaliści.
- soltar
Wszystkim osobom mieszkającym we Wrocławiu, które rozglądają się za porządną lecznicą weterynaryjną, polecam zajrzeć na stronę http://ekovet.pl/ Tam pracują specjaliści, którzy na pewno będą potrafili wam pomóc.
- malkolm
Najlepiej jak doradzi fachowiec. W gabinecie weterynaryjnym http://wetfranciszek.pl/ w Żorach są porady dietetyczne. Zawsze dobrze nam tam doradzą no i dobrze leczą nasze zwierzaki, dlatego trzymamy się ich od lat. Do tego pracują tam mili lekarze z dobrym podejściem do zwierzaków no i ceny w gabinecie nie sa jakieś z kosmosu.
- mili898
Kupujecie w takim wypadku jakieś przysmaki dla psiaków? Zastanawiam się właśnie, czy coś dla swojego wybrać, a bardzo spodobała mi się strona https://petinio.com/ i oferta bezpośrednio na niej. Mam nadzieję, że będzie tam coś odpowiedniego, co bardzo podpasuje psiakowi. Do tego pewnie dorzucę jakąś nową smycz i zabawki. Myślę też nad nowym legowiskiem. Dla mnie psiak jest jak dziecko. Wolę odmówić sobie, a kupić jemu coś nowego i fajnego, bo zawsze bardzo się cieszy. Zwracam uwagę na to, aby dla psa wybierać dobre produkty.
ocieplenie domu drewnianego porady
ocieplenie domu drewnianego porady
Post autor: płonka »
ciekawe ciekawe... ja dla mojego pupila zamawiam diete od psibufet.pl - na podstawie ankiety i wywiadu dopasowuja posilki do potrzeb psa i dostarczaja je jak diete pudelkowa do domu
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budowa domu
- ↳ Fotowoltaika
- ↳ Rekuperacja, wentylacja
- ↳ Klimatyzacja
- ↳ Instalacje wodno-kanalizacyjne
- ↳ Ogrzewanie
- ↳ Elektronika dla domu
- ↳ Wokół domu - ogrórd
- ↳ Wnętrza
- ↳ Dla dzieci